Снимка Булфото, архивНова акция на КАТ от днес. От днес до

...
Снимка Булфото, архивНова акция на КАТ от днес. От днес до
Коментари Харесай

КАТ следи за отнемане на предимство от днес

Снимка Булфото, списък

Нова акция на КАТ от през днешния ден. 

От през днешния ден до 24 март е в ход профилирана полицейска интервенция за повишение на сигурността на придвижването с акцент придвижването в градовете и пътищата сред дребните обитаеми места, посочи основен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел " Пътна полиция “, ГДНП, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

В градовете екипите ще наблюдават за водачи, които лишават преимущество на другите пътни транспортни средства, както и за недопускане на прекосяване на забранителен сигнал на светофар. На територията на три регионални дирекции от Западна България е планувано да бъде засилен контролът на пътищата сред дребните обитаеми места. Там екипите ще наблюдават главно за неправоспособни водачи и недопускане на ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол.

От началото на годината до 16 март се регистрира съществено понижение на пътнотранспортните катастрофи с присъединяване на пешеходци – към 45%, заяви основен контрольор Близнаков, като по думите му това се дължи на засиления надзор от органите на реда.

45 166 моторни транспортни средства са тествани по време на последната интервенция с фокус на потреблението на предпазни средства. Тя се организира в интервала от 8 до 14 март и бе проведена по линия на ROADPOL, Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

По време на инспекциите екипите са открили 3922 нарушавания. От тях най-вече са били случаите на неизползване на предпазен колан от водачите – 2476. Общо 1357 пасажери също са били глобени за неизползване на предпазен колан, 895 от които са пътували на предната седалка и 462 - на задните. Установени са и 24 случая, в които деза са били транспортирани на предна или задна седалка без колан, а случаите на неизползване на предпазни столчета при транспорт на деца са 46.

От екипите са открити 11 случая на неизползване на защитна каска от мотоциклетисти и осем, в които са били транспортирани деца на двуколесни транспортни средства без каски. По време на интервенцията са били разкрити и пет случая на транспорт на крадени артикули. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР